Julafton 2016

 
Jag tog inte många bilder alls under dagen igår, utan knäppte bara när jag kände för det. Vi hade en mysig julafton i alla fall - den bästa på länge. Vi började dagen med att äta frukost tillsammans och titta på julkalendern, de två senaste avsnitten för vi missade ett den tjugotredje. Efter det satte jag ihop pepparkakshuset som inte hanns med dan för doppare dan och efter det drog vi åt var sitt håll för att träna. Jag cyklade till gymmet för att träna ben och mor åkte till hundklubben med hundarna. 
 
När vi kom hem igen fick jag pynta pepparkakshuset med liiite för lös krystyr innan vi drog igång med julbordet. Vi var duktiga och gjorde all mat dagen innan så egentligen behövde vi bara värma allt. Mitt julbord var givetvis veganskt med vegansson, juliga k*ttbullar, brysselkål, morot, prinsk*rv, majonäs och en macka med julsk*nka från astrid och aporna. Vegansson smakade mest bara potatisgratäng vilket var lite tråkigt men nästa gång (påsk) ska jag prova tångkaviar istället för kapris. Annars smakade allt väldigt bra och jag tyckte till och med om sk*nkan-  antagligen för att den inte smakade så mycket skinka, haha. 
 
Efter julbordet splade vi två omgångar yatzy innan kalle som. Efter det tog vi en promenad upp till stan och resten av kvällen såg vi två julfilmer och åt även ris alá malta (och godis så klart). Min veganska ris alá malta blev sjukt god och jag åt nog lite för mycket... Hela julafton var i alla fall väldigt bra och även fast man aldrig får den där speciella känsla som man fick när man var liten så tycker jag ändå att det var väldigt mysigt :)
Vardag | | 2 kommentarer |

Riktigt bra video om mjölkindustrin

 
 
Djurens rättvisa | | Kommentera |

21 december 2016

 
~ Mamma & Vicky, maj 2015 ~
 
Nu är den sista klappen inhandlad, "prinskorven" inköpt och godiset är bakat. Det är nästan så att jag börjar få lite julkänsla nu till och med. Brukar inte få julkänsla på samma sätt längre sedan jag slutade gymnasiet och jag slutade se lucia tåg och göra julgrejer med klassen. Men julen blir ju vad man gör av den så det är bara att skapa så mycket julkänsla man bara kan. Tror jag får känslan mer den 23:e när vi lagar julmat, tar upp alla tomtar, fixar pepparkakshuset och tar in granen.
 
Idag ska jag köra ett pass med axlar på gymmet och sitta med uppsatsen en stund på eftermiddagen. Vi fick äntligen våra kommentarer igår kväll och det ser väl inte allt för illa ut... Men det är en del att fixa till. Vi får se hur mycket  vi hinner göra, annars får vi dela upp det så att allt är fixat till den 27:e när vi ska skicka in igen. Säger det igen: det ska bli så skönt när vi är klara!!
Vardag | | Kommentera |
Upp